Gepost door webmaster op nov - 25 - 2015 onder Soep, Vlees


Ik woonde nog niet eens zo heel lang in Overijssel toen ik hoorde van Pater Marcellus. Zo noemden ze hem. Een eenvoudige, toegewijde  man, maar een begrip in zijn omgeving. Geboren in Ommen, bijna zijn leven lang gewoond en gewerkt in het klooster van Zwolle. Altijd heel gewoon gebleven. Praktisch ingesteld. Waarom moeilijk doen? En ondanks zijn hoge leeftijd met zijn tijd meegaan. Zo is ook dit recept ontstaan. Ik hoorde het van zijn kleinzoon, ooit een collega van me. Diens  grote voorliefde voor kroket, en niet minder grote afkeer van soep, verleidde opa Marcellus ooit tot het maken van echte krokettensoep. Met een hoofdletter K. Na een mooie maar intensieve spanne van achtennegentig jaren en bijna tien en een halve maand heeft Pater Marcellus in 2003 zijn eeuwige rust mogen vinden. Zijn geheim, voor die hoge leeftijd? Precies…!



INGREDIENTEN
-Water
-Zakje gesneden soepgroente
-Groetenbouillontablet
-Vermicelli
-Zout, peper en overige kruiden naar behoefte
-Kroketten
-Takje verse basilicum



BENODIGHEDEN

-Keuken
-Houten lepel
-Scherp mesje
-Frituurpan
-Frituurvet



BEREIDING

Maak van het water, de soepgroenten, de groentebouillon, de vermicelli onder goed roeren een lekkere pan groentesoep en kruid deze naar eigen smaak

Frituur intussen de kroketten iets langer dan gaar, zodat de korst een flink stevige bite geeft

Schep de soep in een soepkom
Snijd de kroketten met een scherp mesje in vijf gelijke delen

Meng de kroketdelen door de soep en laat even afkoelen.

Garneer met een takje verse basilicum.

Meal: Food type:

2 Reacties tot nu toe.

  1. heisega38u schreef:

    Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but
    after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr…
    well I’m not writing all that over again. Regardless, just
    wanted to say superb blog!

Laat een reactie achter


Ga direct naar

  • Voor kookgekken!
  • Alle recepten op een pagina!
  • Alle berichten op een pagina!
  • Voor kooklinkerhanden!
  • De kook trivia die je moet weten!
  • Miaow

RECEPTEN

Sangele Dragonului (sambalsoep)

Gepost op mei - 1 - 2017

0 Reacties

Stamppot rauwe kauwgomballen

Gepost op feb - 3 - 2017

0 Reacties

Mosselen met een bite

Gepost op feb - 4 - 2016

0 Reacties

Gevulde doperwten

Gepost op jan - 8 - 2016

0 Reacties

BERICHTEN

Voor kookgekken!

Gepost op jan - 7 - 2016

2 Reacties