Ik woonde nog niet eens zo heel lang in Overijssel toen ik hoorde van Pater Marcellus. Zo noemden ze hem. Een eenvoudige, toegewijde man, maar een begrip in zijn omgeving. Geboren in Ommen, bijna zijn leven lang gewoond en gewerkt in het klooster van Zwolle. Altijd heel gewoon gebleven. Praktisch ingesteld. Waarom moeilijk doen? En ondanks zijn hoge leeftijd met zijn tijd meegaan. Zo is ook dit recept ontstaan. Ik hoorde het van zijn kleinzoon, ooit een collega van me. Diens grote voorliefde voor kroket, en niet minder grote afkeer van soep, verleidde opa Marcellus ooit tot het maken van echte krokettensoep. Met een hoofdletter K. Na een mooie maar intensieve spanne van achtennegentig jaren en bijna tien en een halve maand heeft Pater Marcellus in 2003 zijn eeuwige rust mogen vinden. Zijn geheim, voor die hoge leeftijd? Precies…!
INGREDIENTEN
-Water
-Zakje gesneden soepgroente
-Groetenbouillontablet
-Vermicelli
-Zout, peper en overige kruiden naar behoefte
-Kroketten
-Takje verse basilicum
BENODIGHEDEN
-Keuken
-Houten lepel
-Scherp mesje
-Frituurpan
-Frituurvet
BEREIDING
Maak van het water, de soepgroenten, de groentebouillon, de vermicelli onder goed roeren een lekkere pan groentesoep en kruid deze naar eigen smaak
Frituur intussen de kroketten iets langer dan gaar, zodat de korst een flink stevige bite geeft
Schep de soep in een soepkom
Snijd de kroketten met een scherp mesje in vijf gelijke delen
Meng de kroketdelen door de soep en laat even afkoelen.
Garneer met een takje verse basilicum.
Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but
after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr…
well I’m not writing all that over again. Regardless, just
wanted to say superb blog!
Thanks, try to follow us. We intend to update te site frequently