Gepost door webmaster op mei - 1 - 2017 onder Soep

You’ve ain’t seen nothing yet!
Je hebt mensen die auto rijden en mensen die Formule I racen. Er zijn nordic walkers en ultralopers. Smaakfanaten die wel van ietsje pittig houden, en eters die het nooit te scherp kan zijn. Voor die laatste categorie is dit recept. Gaat geen berg jou te hoog, geen zee te diep en is elke grens voor jou de slechts de start van een nieuwe uitdaging? Dan is dit jóuw soep! Om vier uur als heerlijke opkikker, die je weer helemaal alert en scherp maakt. Of gewoon als voorgerecht voor de warme maaltijd.

Het gerecht kent zijn oorsprong in het gebied dat wij tegenwoordig kennen als Transsylvanie, Roemenie. Tussen de derde en de vijfde eeuw, in de tijd van de grote volksverhuizingen, brachten de West-Goten het via een omweg uiteindelijk tot in Spanje. Vandaar namen de zeevaarders het als een soort krachtvoer mee op hun ontdekkingsreizen, in de voetsporen van Colombus. Zo kwam het uiteindelijk terecht in Mexico, waar het gerecht zijn huidige vorm heeft gekregen. Aan de naam Sangele Dragonului, Roemeens voor ‘Drakenbloed’, is het gebied van oorsprong echter nog duidelijk te herkennen.

Sambalsoep is voor velen gemakkelijker te bereiden dan te eten. Fijnproevers weten deze verrassende soep echter zeker te waarderen. En anders: smaakpapillen wennen snel aan scherpe smaken, dus na een paar keer proberen is deze soep zeker geen uitdaging meer voor jou


INGREDIENTEN
-1 liter tabasco
-500 gram sambal setan (extra pittige sambal)
-8 extra scherpe verse pepers, bij voorkeur Carolina Reaper of Trinidad Moruga Scorpion
-Snufje zeezout


BENODIGHEDEN
-Pan
-Pollepel

Optioneel (voor de verwerking van de pepers):
-Veiligheidshandschoenen
-Gasmasker


BEREIDING
Doe de tabasco in de pan. Voeg de sambal setan toe en roer goed door. Verwarm, regelmatig roerend, op een klein vuur, zonder dat het aan de kook raakt. Zeezout naar smaak toevoegen.

Snijd de pepers in stukken van circa 3 cm. Verwarm vier soepkommen voor.

Schenk de hete soep in de warme soepkommen. Verdeel de pepers over de soep. Direct serveren..


TIP
Pas op met allerkleinsten, zij kunnen zich verslikken in de pepers. Om dit te voorkomen kunt u de pepers even met de staafmixer fijn malen.

Lekker met een koud glas bier!

Meal: Food type:

Laat een reactie achter


Ga direct naar

  • Voor kookgekken!
  • Alle recepten op een pagina!
  • Alle berichten op een pagina!
  • Voor kooklinkerhanden!
  • De kook trivia die je moet weten!
  • Miaow

RECEPTEN

Sangele Dragonului (sambalsoep)

Gepost op mei - 1 - 2017

0 Reacties

Stamppot rauwe kauwgomballen

Gepost op feb - 3 - 2017

0 Reacties

Mosselen met een bite

Gepost op feb - 4 - 2016

0 Reacties

Gevulde doperwten

Gepost op jan - 8 - 2016

0 Reacties

BERICHTEN

Voor kookgekken!

Gepost op jan - 7 - 2016

2 Reacties